Klarnet Fiyatları



Klarnet Fiyatları




Klarnet Fiyatı
Klarnet Fiyatları


Klarnet almaya karar verdiniz, birazcık da piyasaya baktınız veya bakmadınız hiç problem değil, klarnet fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu sayfayı gözden geçirmenizi ne olursa olsun tavsiye ederiz. Klarnet fiyatları araştırmasını yapmadan önce bu yazıyı okuyun.
Klarnet, gerek Türk müziğinde gerek batı müziğinde yaygın kullanılan enstrümanlardan biridir. Klarnet öğrenmeyi çok istiyorsanız eğer hevesinizi aslabir şey kırmamalı, klarnet çalmak zor mudur, klarnet öğrenmek için nota bilmiyorum gerekir mi benzer biçimde soruları düşünmeden bütçenize uygun klarnet fiyatları ile hareket ederek güzel bir klarnet almalısınız öncelikle. Klarnetin üzerindeki en küçük ekipmandan en büyük parçaya kadar her özelliğin ne kadar kaliteli olduğu klarnetinizin sesini güçlendirecek, tonunu güzelleştirecek ve klarnet fiyatını da bir o kadar arttıracaktır. Klarnet fiyatları günümüzde dolar yahut euro üzerinden hesaplanır. Çünkü yerli olarak el yapımı ya da fabrikasyon klarnet üretimi yok denecek kadar azdır. Ülkemize klarnet girişleri Fransa, Çekoslovakya, Almanya, Çin, Japonya benzer biçimde ülkelerden yapılmaktadır. Klarnetin en ucuz üretildiği ülke Çin ‘dir. Ancak bu Çin ‘de meydana getirilen klarnetlerin kötü olduğu anlamına gelmez. Aksine çok absürt klarnet fiyatlarına sahip olan klarnetlerin bazıları, sırf popüler bir klarnet markası taşıyor diye fiyatı o denli yüksektir. Oysa Çin üretimi klarnetlerin de iyisi ve fiyatı uygun olanı vardır. Önemli olan işçilik, ağaç ve kullanılan malzemenin ne aşama iyi olduğudur. Klarnet markalarına çok takılmamanızı öneririz. Özellikle başlangıç seviyesi klarnet fiyatlarını merak edenler için söylüyorum bunu.

Ülkemizde bulunan klarnet türlerini, A (La) klarnet, Bb (Si bemol) klarnet, Eb (Mi bemol) klarnet, G (Sol) Klarnet olarak sıralayabiliriz. Bu türler arasında da maksimum si bemol klarnet ve sol klarnet bulunur. Bu yüzden sol ve si bemol klarnet bulmak daha kolaydır ve diğer türlere nazaran daha ucuzdur desek yanlış olmaz. Klarnet fiyatlarında si bemol klarnet, sol klarnete nazaran daha ucuzdur. Bu bir genellemedir, her si bemol klarnet her sol klarnetten daha ucuzdur diye bir şey diyemeyiz. Ancak aynı markanın aynı model klarnetlerinde si bemol anahtarına haiz klarnetler, sol klarnetlere nazaran daha ucuzdur.
Sol klarnetler üzerinde, başlangıç seviyesinde klarnet öğrenmek isteyenlere kolaylık olsun diye 4 göz (yüzük) yerine 6 göz (yüzük) kullanılan sistem üretilmeye başlanmıştır. 4 göz klarnetin 6 göze gore tek farkı budur, ancak Türk müziğindeki komaları verebilmek için o iki perdenin olmaması daha rahat bir çalım sağlar. Bu nedenle 4 göz klarnetler daha çok tercih edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Klarnet Nedir Klarnet Nasıl Çalınır

KLARNET

Nasıl Klarnet Çalarım